Choose your language: English | German | Dutch

Laatst verkocht:
  • G3 D855 16 GB
  • € 17.50
Mobile recycle old mobile phone recycling
Waarom recyclen?
Waarom recyclen een noodzaak is?

De wereldvoorraad aan goedkope en kwaliteitsvolle, essentiële grondstoffen -zoals olie, koper en goud- raakt snel op. Daardoor kost het ook steeds meer energie en water om bij de overblijvende voorraden te komen.

Onze maatschappij is gericht op consumeren. Een gemiddelde burger in het Westen consumeert 16 ton essentiële grondstoffen per jaar, oplopend tot maar liefst 40 ton in sommige landen. Terwijl een Afrikaan of Indiër gemiddeld maar 4 ton verbruikt. Een gemiddelde dat in snel groeiende economieën als India en China overigens snel toeneemt. Je kan zelf bedenken dat dit niet langer kan doorgaan.

Dit consumeren geldt ook voor alle elektronische apparaten die wij dagelijks gebruiken. Deze apparaten hebben maar een beperkte levensduur. Niet dat de apparaten niet meer functioneren. Nee, ze zijn simpelweg snel uit de mode. Want de opvolger staat alweer klaar. Het 'oude' exemplaar verdwijnt dan in een la, in de schuur of op zolder. Gemiddeld hebben wij in West-Europa per persoon zo'n 19 kg aan oude en ongebruikte apparatuur staan (inclusief bedrijven). Dit zijn allemaal waardevolle grondstoffen die niets staan te doen. En ondertussen gaan we aan de andere kant alsmaar door met het delven van nieuwe grondstoffen.

Recycle Michael wil deze onlogische cirkel doorbreken. Door gebruikte goederen in te kopen en deze weer een tweede leven te geven, verlengen we de levensduur van jouw apparatuur. Hierdoor zullen we minder grondstoffen nodig hebben. Een volgende stap voor de komende jaren zal zijn dat we jouw apparaten volledig gaan recyclen en de grondstoffen opnieuw gaan gebruiken. Keep it going!

Recycle Michael realiseert zich dat hij de wereld niet alleen kan redden. Maar door het herbruikbaar maken van gebruikte goederen hoopt hij een steentje bij te dragen. Het is namelijk een eerste stap van een lange weg die we op het gebied van grondstoffen hebben te gaan. Recycle Michael gelooft in een toekomst waarbij een goed grondstoffenmanagement zal leiden tot een duurzame wereld zonder onnodige verspilling.

Wil je meer weten? Recycle Michael kan jou veel meer vertellen over duurzaam grondstoffenmanagement. Dit kan via een presentatie bij jou op school of in het bedrijf. Als je interesse in hebt, stuur dan een e-mail met een korte motivatie naar support@recyclemichael.nl.
Meer informatie

Dank voor je interesse in ons bedrijf en onze diensten. Speciaal voor bedrijven, bieden wij aanvullende diensten. Klik op contact of stuur een e-mail naar offertedesk@tcceu.com dan nemen wij zo snel als mogelijk, contact met je op.